FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
A petíció részletei

Tiltakozás a XII. kerületi Turul emlékmű elbontása ellen
Petíció kezdeményezoje: polgarinfo, Eddigi aláírók száma: 10638
Alulírottak mélységes megdöbbenésünknek adunk hangot, hogy nemzeti jelképünket, a Turult folyamatos és méltatlan támadások érik. Az erre való kísérleteknek most a Budapest XII. kerületében álló emlékmű lebontásának hisztériája az eklatáns példája.


Egy nemzet kultúrájának szerves részei azok szimbólumai, melyek az adott nép történelmét, lakóinak lelki és szellemi világát is tükrözik. A Földön szinte nincs olyan nép, amelynek ne lennének olyan jelképei, melyeket közmegegyezéssel maguk fölé emeltek, hogy ezáltal fejezzék ki közösségük összetartó erejét, védelmet reméljenek a rájuk leselkedő veszély elől, tükrözze történelmüknek, legendáiknak egy jellegzetes részletét. A szimbólumoknak tehát kohéziós szerepük van a társadalmakban, egy közösségnek annyit jelentenek, mint az anyanyelvük, a föld, ahol élnek, a kultúra, melyet létrehoztak az idők hosszú során, és védelmeznek.

Nekünk, magyaroknak a Turul a mitológiánk része, mely szerint a madár védelme alatt és útmutatásainak köszönhetően leltük meg újra hazánkat a Kárpát-medencében. A madár ezután Turul néven vonult be kultúránkba. Az elmúlt több mint ezer év történelmében a Turul többször előfordul, mint jelkép vagy irodalmi szereplő, alakja viszont mindig a nemzet védelmezőjeként jelent meg, nem pedig az agresszió szimbólumaként.
A vád, hogy a Turul szimbóluma alatt zsidókat öltek meg, tudatos és rosszindulatú elferdítése a valóságnak, célja csupán az, hogy eltávolítsa kultúránkból azokat a jelképeket, melyek büszkeséggel töltik el a határainkon belül és az elszakított területeken élő magyarokat.

A kérdéses emlékművet alkotója nem a zsidók ellen, hanem azoknak a magyaroknak (és zsidóknak) az emlékére állította, akik áldozatai a II. világháborúnak, nem pedig az agresszoroknak, az emlékmű elbontása tehát kegyeletsértés is.

Akik az emlékmű eltávolításán szorgoskodnak, műveletlenségből vagy rosszindulatból egyik nemzeti jelképünket gyalázzák, ezzel bennünket, magyarokat is megaláznak.

Petíciónkkal tiltakozunk azon erők ellen, akik a törvényre hivatkozva vagy csak a magyarság elleni gyűlöletből a hegyaljai Turul emlékmű eltávolításán szorgoskodnak.

How long are you planning to stay here? carolinacarerx.com Billions of dollars in funds pledged to Afghanistan are tied to the government's holding transparent and credible elections, a challenge in a country rife with patronage and corruption and a resilient Taliban insurgency. The Taliban have asked people not to vote and do not recognize the election process. tiotropium bromide inhalation powder capsules Being listed in London would offer the group more visibility with Anglo-American oil and gas investors, and analysts covering the sector, who are increasingly based in London, he said in an interview at the group's headquarters in central Paris. rx-elife.com review Eight people, including five police officers, have been arrested and bailed over the September 2012 row at the security gates to Downing Street. The Crown Prosecution Service is currently considering charges. campbellpharmacy.net/ "The government is winning at this point, but that can be expected because it's still the government's case in chief," says Margaret McLean, a former Massachusetts district attorney who is now a law professor at Boston College. nitro-dur Being opposed to discrimination in any and all of its forms does make you cool and hip and a decent human being. No, supporting peoples' rights to be themselves to live lives free from discrimination and to have the EQUAL RIGHT to marry whoever they want to marry whether that person be gay or straight is the coolest thing any American can do. Discrimination is wrong immoral and un-American.
Megjegyzés módosítása

Megnézem az eddigi aláírókatMegnézem az eddigi aláírókat
 
 
Opciók

 Nyomtatási kép Nyomtatási kép

 Elküldi egy ismerosének Elküldi egy ismerosénekRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio