FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
A petíció részletei

Felhívás a tibeti nép megsegítésére!
Petíció kezdeményezoje: polgarinfo, Eddigi aláírók száma: 40
Felhívom a világ demokratikus, mérsékelt, gondolkodó embereit végiggondolni a kicsiny tibeti nép helyzetét. Kétségbeesett harcot vívnak a bénítóan többszörös túlerővel szemben. A szabadságukért küzdenek, határozottan kiállnak hazájukért. Ötvennyolc éve elnyomás alatt élnek.


Szerzeteseket vernek, tartóztatnak le, - hírek szerint - ölnek meg, akik csak élni szeretnének. A távoli ázsiai országból érkező hírek alapján is meg lehet ítélni itt Közép-Európában, hogy a kínai hatóságok reakciója a tüntetésekre a puszta, brutális nyers erőszak.

Őszentsége a Dalai Láma nyilatkozatában mérsékletre intett, az elnyomó Kínai hatóságokat felszólítva a békés rendezésre. Felhívása nyilván figyelembe sem lesz véve. Így szokott a hatalom reagálni.

Szóba került a pekingi olimpia bojkottja, de a korábbi tapasztalatok (Moszkva, Los Angeles) megmutatta, hogy nem igazán hatékony eszköz a sportolók általi bojkott.
Nem az olimpiai játékok ellen szólok. Nem áll szándékomban bármivel hátráltatni az olimpia eszméjét. Nem kívánok arra felszólítani senkit, hogy ne nézze az olimpiai játékokat a televízióban. Nem gondolom, hogy a kínai hatóságokat bármilyen felhívással, felszólítással, bojkottal el lehetne tántorítani az erőszak alkalmazásától.

Mindezek figyelembevételével a nyári pekingi olimpiai játékokat végig fogom nézni a televízióban. Kívánom a nyári játékokon szereplő sportolóknak, játékuk, teljesítményük legyen kiemelkedő, eredményes, hozzon számukra sikert és hírnevet. De azoknak a cégeknek, gazdasági társaságoknak, multinacionális vállalatoknak a termékeit, vagy szolgáltatásait, amelyeket ezen az olimpián reklámozzák, hirdetik, nem fogom megvásárolni. Semmilyen hatalom nem kényszeríthet arra, hogy olyan terméket vagy szolgáltatást vásároljak meg, amelynek elállítójával vagy szolgáltatójával lelkiismereti okokból nem érthetek egyet.

Milyen torzult, beteg önző emberek azok, akik egy kis hegyi nép eltiprása árán kíván haszonra szert tenni?
Tisztelettel kérek minden jóérzés embert, európai, amerikai, ázsiai, afrikai, vagy ausztrál lakost, keresztény, mohamedán, zsidó, hindu vagy bármilyen vallású illetve ateista embert, tegyen mindenki egy picit a tibeti népért, ha mást nem is tudunk tenni, de legalább vásárlásainkkal ne támogassunk elnyomást, brutális erőszakot.

Ne vásároljunk olimpiai reklám alapján!!!

Kérem terjesszék, támogassák felhívásomat, fejezzük ki sokan együtt szimpátiánkat a tibeti nép mellett.

dr Kollár Lajos
jogász
Budapest

Polgár Info

I saw your advert in the paper pop up de valium Meanwhile you may be able to claim for financial assistance with your energy bill
Megjegyzés módosítása

Megnézem az eddigi aláírókatMegnézem az eddigi aláírókat
 
 
Opciók

 Nyomtatási kép Nyomtatási kép

 Elküldi egy ismerosének Elküldi egy ismerosénekRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio