FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
A petíció részletei

Civil kérdések a következő választásokon induló pártok részére
Petíció kezdeményezoje: polgarinfo, Eddigi aláírók száma: 43
Ez a petíció a következő országgyűlési választásokon induló pártokhoz szól, a kérdések megfogalmazói a civilek, magyarul: polgárok. Ebben a dokumentumban a polgárok olyan kérdéseket tesznek fel a megmérettetésen induló politikai szervezeteknek, melyre csak kétféle válasz lehetséges: az IGEN vagy a NEM.


Előzmények

A politikai pártok ma a társadalom legellenszenvesebb szervezetei, köszönhetően a betartatlan ígéreteiknek, a pártfegyelem prioritásának a választói akarattal szemben. A civil társadalom – bár létszáma bőven meghaladja a pártok tagságát – beleszólási lehetősége a közügyekbe eltörpül a pártok hatalmi túlsúlya miatt. Az ebből az aránytalanságból származó támogatottsági deficit a nemzet súlyos gondjaihoz vezetett az elmúlt években úgy gazdasági, mint erkölcsi téren. A polgároknak - a pártok törvényhozási akaratának következményeként – csak kevés lehetőségük van beleszólni az őket érintő döntésekbe, ez vezetett a jelenlegi „pártokrácia” kialakulásához. A választások előtt tett ígéretek megszegésének nincsenek következményei, ezért nem beszélhetünk a klasszikus értelemben vett Társadalmi Szerződésről, de demokráciáról sem.

A petíció

Jelen petíció egy olyan szerződés tervezet, mely lehetőséget ad a pártoknak bebizonyítani, hogy komolyan veszik a polgárok akaratát. Válaszaik tükrében választók egyértelműen eldönthetik, kiben bízzanak meg, mely pártot emeljék fel a kormányzás felelős intézményébe.
A petíció ebben az esetben nem az aláírók közös akaratának kinyilatkoztatása egy bizonyos témában, hanem kérdések felvetése a majdani döntések meghozatalához. A kérdések nem tekintendők egyértelműen ultimátumoknak, inkább civil segítség a nemzetünket érintő kérdések megválaszolásában, a valós problémák feltárásában.
A feltett kérdéseket eljuttatjuk a választásokon  pártokhoz, majd a rájuk érkező válaszokat a legszélesebb nyilvánosság elé tárjuk.

A kérdésekről

A kérdések megfogalmazóit arra kérjük, hogy csak olyan kérdéseket tegyenek fel, melyre igennel vagy nemmel lehet válaszolni. Elvárás, hogy a kérdések olyan probléma tartományt érintsenek, melyek emberi hozzáértéssel és akarattal, jelen történelmi adottságainkat figyelembe véve megválaszolhatók, az arra vonatkozó jövőbeli ígéretek megtarthatók.

A kérdéseket a Megjegyzések mezőbe kérjük beírni.

A válaszokról

Kérjük a politikai pártokat, hogy vegyék komolyan a leendő választóik által feltett kérdéseket, azokat bölcsen gondolják át, és egy előre egyeztetett időpontban juttassák el a Polgár Infóhoz, hogy azokat közzétehessük. Nem lenne méltányos részünkről, ha egy-egy kérdés megválaszolásához nem biztosítanánk lehetőséget bővebb indoklásra. A válaszok megérkezése után erre is szeretnénk fórumot biztosítani, természetesen egyenlő feltételek mellett.

Polgár InfoTisztelt Mindenki! Nehéz úgy feltenni a kérdést, hogy csak igen vagy nem legyen a válasz, de megpróbálom, bízva abban, hogy az érintettek terjedelmesen kifejtik igen vagy nem válaszukat!

Kérdésem a következő: Akarják-e az érintett pártok, szervezetek hatalomra kerülésük esetén a Szent Korona Intézményrendszerét bevezetni, 1946-ban törvénytelenül megszüntetett jogfolytonosságát visszaállítani? IGEN vagy NEM és azután miért igen vagy miért nem. Tavaszig kevés az idő, tehát hajrá!! A választópolgárokat meg kell győzni és megnyugtatni!

Üdvözlettel: Tóth Zoltán.

Ui: Nem ide akartam írni, hanem a megjegyzés rovatba, de már nem tudom odavarázsolni! :-) 


Aláíró neve Aláíró e-mail címe Település
Aláíró megjegyzése

Megnézem az eddigi aláírókatMegnézem az eddigi aláírókat
 
 
Opciók

 Nyomtatási kép Nyomtatási kép

 Elküldi egy ismerosének Elküldi egy ismerosénekRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio