Elhunyt Deák András országgyûlési képviselõ
Dátum: 2007. October 21. Sunday, 08:35
Rovat: Belföld


Hosszan tartó, súlyos betegség után 56 éves korában elhunyt Deák András, a KDNP országgyűlési képviselője.


Deák András 1951-ben született Budapesten. Iskoláit is a fővárosban végezte, a Budapesti Műszaki Egyetemen 1980-ban gépészmérnök szakon szerzett diplomát.

1968-tól a Regnum Marianum Katolikus Egyesület tagja volt. Alapítója a Nagycsaládosok Országos Egyesületének. 1989-ben lépett be a KDNP-be, 1990-ben egyéni kerületben indult a belvárosi helyhatósági választásokon. 1994. december 11-én győzött egyéni kerületében, majd Belváros-Lipótváros társadalmi megbízatású alpolgármesterévé választották.

1997. augusztus 30-án Győrben megalakított Magyar Kereszténydemokrata Szövetség ügyvezető titkára lett, majd alelnökké, végül budapesti elnökké is megválasztották.

1998-ban Fidesz-listán országgyűlési képviselőjelölt. 1998 őszén Fidesz-MDF közös budapesti listájáról bejutott a fővárosi közgyűlésbe, a közbeszerzési bizottság elnöke lett.

2004 tavaszán lett országgyűlési képviselő, miután Isépy Tamás halála miatt az országos listáról behívták a megüresedett helyre. 2004 májusától novemberig a kulturális és sajtó bizottságban dolgozott, majd a gazdasági bizottság tagja volt.

2006-ban Budapest 15. választókerületében, a XI. kerületben szerzett egyéni mandátumot. Jelenleg az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának volt a tagja. Betöltötte a párt frakcióvezető-helyettesi tisztséget, valamint a budapesti Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) elnöki tisztét is.

A politikus temetéséről a család később intézkedik.
 
MTI 


A cikk tulajdonosa: Polgár Info
http://www.polgarinfo.hu

A cikk webcíme:
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=9224