Fidesz-KDNP: zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben
Dátum: 2017. July 06. Thursday, 16:05
Rovat: Belföld


A Fidesznél és a KDNP-nél zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben, a magyar kormány éppen azért küzd az illegális migráció ellen, hogy megóvja a magyar emberek és a magyar zsidóság biztonságát - jelentette ki Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva.


 A politikust arról kérdezték, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke néhány napja egy levélben a Soros György arcképét ábrázoló kormányzati plakátokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy azok antiszemita képzettársításokat indíthatnak el, még akkor is, ha az alkotók szándéka nem ez volt. Hollik István ugyanakkor kijelentette: a Fidesz és a KDNP mindig, minden alkalommal, minden antiszemita megnyilvánulást mélyen elítélt, ez eddig is így volt, és ezután is lesz.   
    Hangsúlyozta: éppen azért küzdenek az illegális migráció ellen, hogy megóvják a magyar emberek és a magyar zsidóság biztonságát Magyarországon.    Szerinte ugyanakkor Soros György ezt az illegális bevándorlást "akarja erőltetni" és "próbálja nyomás alá helyezni" a magyar kormányt és a Fidesz-KDNP-t. "Ez a plakátkampány erről szól" - tette hozzá.
    Hollik István kiemelte: Magyarország biztonságos ország, mert a kormány megállítja az illegális bevándorlást, amely kockázatot jelent a magyar és az európai zsidóság számára is.
 
Polgár Info/MTI 


A cikk tulajdonosa: Polgár Info
http://www.polgarinfo.hu

A cikk webcíme:
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=114676