A sorosozó kampány leállítását kéri a Mazsihisz elnöke
Dátum: 2017. July 06. Thursday, 14:11
Rovat: Belföld


A "sorosozó" kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől levélben a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke.


A szervezetnek az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint Heisler András arról ír: a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a "sorosozás" komoly kockázatokat hordoz. 
    Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többi között antiszemita indulatokat keltsen - írja, hozzátéve, "az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan". 
    Megfogalmazása szerint Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél. 
    Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat - fordul levelében Orbán Viktorhoz a Mazsihisz-elnök. 
    Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is - írja, arra kérve a miniszterelnököt, "tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen".
 
Polgár Info/MTI 


A cikk tulajdonosa: Polgár Info
http://www.polgarinfo.hu

A cikk webcíme:
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=114672