FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Postaláda: A nagy likvidátor - avagy pótcselekvésben nincs hiány
Publicisztika
Szomorúan látom, hogy némelyik területen,  ismét "felúsztak a nagyobb darabok a felszínre" és nem azok kerültek helyzetbe, akiknek van nemzeti stratégiájuk...


Mert nézzük csak meg, mi történik az egykori Környezetvédelmi Minisztériumban!

Illés úr, a környezetvédelmi "álomtitkár" nem a hosszútávú elképzelésekkel foglalkozik, hanem pitinek mondható személyi kérdések kötik le a figyelmét. Persze nem piti a személyi kérdés az érintetteknek, ha egzisztenciákat, családokat sodor veszélybe, mégis: - egy államtitkárnak talán nem kellene leragadnia azoknál a napi ügyeknél, amelyeket helyetteseik félkézzel, 3 perc alatt, csuklóból el tudnának intézni. Kommunikációjában nagy szerepet tölt be a sajtóban való gyakori megjelenés, miközben nem látszik még körvonalazódni sem a vízügy, a természetvédelem, és a környezetvédelem cselekvési programja.

Ez pedig két dolgot jelenthet:
- vagy olyan jól dolgozott a libolsi kormány, hogy azon már nincs is mit változtatni,
- vagy nincs Illésnél alkalmasabb ember a minisztériumban a személyi ügyek kezelésére.
Mindkét lehetőség beszédes.
Ha az első feltevés igaz, akkor Illés rövidesen távozik a minisztérium éléről, ha pedig a második verzió érvényes, akkor Illés rövidesen távozik a minisztérium éléről...
Illésnek minden eszköz rendelkezésére állt kinevezése óta, hogy kibontakoztassa terveit, mégsem tudott vele élni. Mert minek is kell olyan minisztérium, ahol nincs semmilyen közép-hosszútávú elképzelés, vagy/és a személyi ügyeket nem képes rendezni pl. egy álomtitkár helyettes? Ez csakis akkor lehetséges, ha az említett tisztviselőnek lövése sincs arról, ki kicsoda. De akkor felmerül a jogos kérdés, hogy miért és hogyan került oda???

A helyzetet megvilágítandó, hasonlítsuk össze egy másik - szintén nagy feladat előtt álló - ágazattal, az oktatással!!

Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára szerint "számtalan sürgető feladat közül, amely az oktatáspolitikában vár a törvényhozásra, a legfontosabb talán a nevelés. Új oktatási - közoktatási és felsőoktatási - törvény kell, ennek az előkészítése már megkezdődött. A politikus szerint a nevelés alapértékeit fellazították, a pedagógusokat elbizonytalanították, és a nevelés gyengesége, az akaraterő gyengesége, a szorgalmas munkavégzés ellehetetlenítése okozta a tanulmányi eredmények romlását. Hozzátette, hogy szükség van új szabályokra, több pénzre, odafigyelésre, a pedagógusok megbecsülésére is. Az elmúlt egy-két hónap történései egyébként számos pozitív visszajelzést hoztak, pedagógusoktól, szülőktől, sőt még a diákoktól is - tette hozzá Hoffmann Rózsa."

Hoffmann Rózsa ezekkel a mondataival letette az oktatás stratégiai sarkköveit. Nem hallottunk tőle botrányos, méltatlan kifejezést, nem rugdosott ki senkit, mással foglalkozik. A LÉNYEGGEL! Bizonyára az oktatásügyben is vannak személycserék, indokoltak is lehetnek. De személyi kérdésekkel nem az államtitkár foglakozik ott, ahol a dolgok normális mederben folynak.

Ezzel szemben Illéstől(ről) mit hallunk a sajtóban? Illés "páros lábbal rúgta be az ajtót!" Most ezt rúgta ki "kétlábbal", aztán emez következik...

Illés úr!
Ha már ott van ahol, válaszokat kellene tudni adnia a klímaváltozás kihívásaira! De legalább arra, mi lesz az egyre gyakoribb árvizekkel, hova  az ördögbe menjenek lakni az emberek, ha nem kell gát a Szigetközben, és Miskolc és Felsőzsolca határában, a Sajó nagyvízi medrében. Hova kellenek záportározók, és mikorra tervezik megépíteni? Mikor indul be a gátépítő közmunkaprogram? A hulladékkezelés területe sem piskóta, elképzeléseket mégsem hallani. Mi a terve az alternatív energiatermelő erőművekkel? Vagy mit terveznek a gigantomán szélturbinák helyett - amelyek néhol gyakran többet fogyasztanak, mint amennyit termelnek. Hogyan akarja elejét venni a szervezett falopásnak, ami egyes szakértők szerint Borsodban (is) fokozta az esőzések hatásait?
 
További 100 sokkal fontosabb kérdést is fel tudnék sorolni, ami a polgárokat ezerszer jobban foglalkoztatja, mint hogy ki kerül Gipsz Jakab helyére!

Jogos kérdések, melyekre nincsenek válaszok, csak a személyi ügyekről, a vezetési stílusról szólnak a sajtóhírek... Árvízkárosult gyerekeket vitt a Parlamentbe? - Bizonyára örültek a gyerekek, és szintén bizonyára erre a feladatra sem volt alkalmasabb ember... (GRATULÁLOK!  Remélhetőleg azért a védett madarak szaporodásához jobban ért, mint egy idegenvezető!)

Illés úr! Ön szerepzavarban van!

Az Ön feladata (remélem) nem a minisztérium lerombolása,
és az Unió kiszolgálása, hanem a nemzeti sorskérdések újrafogalmazása, a kor kihívásainak való megfeleltetése!
 
Jezus Groß-Fenc
Kapcsolódó cikkek:

» Veszélyes hulladék az ártéri bevásárlóközpont alatt?
» Illegális GMO kukoricaföldet talált a Greenpeace
» Vad rác, és szakértõ rác tévelygése a környezetvédelemben...
Dátum: 2010. August 02. Monday, 01:05 Szerző: knocker
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Publicisztika
· Írta: knocker


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Publicisztika:
Gazdasági válság


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 4.09
Szavazat: 33


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Kapcsolódó rovatok

Belföld

Ehez a cikkhez nem lehet megjegyzést küldeni
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio