FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Szõnyi Bartalos Mária: Szlovákiai törekvések Magyarország megszerzéséért?
Publicisztika
Kaptam nem is olyan régen egy - a nyilvánosság előtt magát felfedni nem kívánó és különböző forrásokra hivatkozó - olyan értesülést, hogy a Magyar Parlamentben levő Szent Korona hamisítvány, az eredeti ereklyét pedig már Pozsonyban őrzik. Nem hittem az információnak, mert nem feltételezem még a mai kormányról sem, hogy az eredeti Szent Koronát, mint a magyarság szimbólumát kiadja Magyarországról. Az utóbbi napok sajtóhíreit olvasva felfigyeltem több momentumra.


Félezernyi ereklyére tart igényt Magyarország részéről Szlovákia. Ennek fejében bocsánatkérés történhet Szlovákia részéről a Benes dekrétumok alkalmazása miatt, az 1945-től zajló magyarok kitelepítése miatt; de a dekrétum továbbra is hatályban marad. Ezt megelőzően Gyurcsány Ferenc, Szent Koronára tett megjegyzése Merkelnek sem lehetett véletlen, ami miatt felháborodtak a magyarországi emberek. A tegnapi MNO weblapján megjelent írás sem véletlen, ami kiemeli a Szent Korona szerepének megszűnését a hadseregben:
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=428680&rvt=2

Ján Slota és három képviselőtársa a Benes dekrétumok "sérthetetlenségét, érinthetetlenségét és megváltoztathatatlanságát" szorgalmazó törekvése is elgondolkodtatott.

Az informátor szerint: Fico bejelentésének előkészítése ez, csupán azért, hogy Szlovákia immár a nyilvánosság előtt is hatalmi jelképként kezelhesse a közeljövőben a magyar Szent Koronát, ezzel jogot formálva a magyarországi területekre.


Megnyugtató lenne, ha független szakértők vizsgálnák meg a Magyar Parlamentben lévő, Szent Koronának mondott tárgyat, meggyőződve annak eredetiségéről.


A kételyek eloszlatását szolgálná, ha a jelenlegi magyar kormány egy azonnali nemzetközi sajtótájékoztatón jelentené be, hogy nem áll szándékukban sem eladni, sem elajándékozni Magyarország legszentebb jelképét, mert az sérthetetlen, érinthetetlen és helye megváltoztathatatlan, ugyanis a Szent Korona a Magyar Országházban van jelenleg is és ott marad.

Amennyiben ez nem történik meg, a mai Magyarországon élő magyarság joggal gondolja és feltételezi: a Benes dekrétumokhoz azért ragaszkodik húsz körömmel Szlovákia, hogy amint megkaparintotta a jelenlegi Magyarország területét, ismét szándékában áll alkalmazni a Benes dekrétumok magyarokra vonatkozó cikkelyét, és megfosztva a mai Magyarország területén élőket minden vagyonuktól, elzavarja őket, kitelepíti saját hazájukból.


Kérem, a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának azonnali nyilvános nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy igazak-e a fenti feltételezések.

Kérem, Gyurcsány Ferencet, a Magyar Köztársaság Miniszterelnökét – és a többi parlamenti párt elnökét -, szíveskedjenek azonnal nyilvánosan nyilatkozni arra vonatkozóan, hogy igazak-e a fenti feltételezések.

Kérem, Sólyom László Köztársasági Elnök Urat, szíveskedjen arról azonnal nyilatkozni, hogy igazak-e a fenti feltételezések.


Kérek mindenkit, aki hiteles forrásokkal rendelkezik a fentiekkel kapcsolatban, szíveskedjen a sajtón keresztül is azonnal tájékoztatni hazánk népét.

Komárom-Szőny, 2007. szeptember 7.

http://www.irokilencek.hu

Polgár Info
Dátum: 2007. September 07. Friday, 13:47 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Publicisztika
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Publicisztika:
Gazdasági válság


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 4.46
Szavazat: 50


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio