FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Postaláda: Nagy skizma?
Publicisztika Helios írta: "

A magyar társadalmat észrevétlenül belesodorták a polgárháborúba, melynek első szakasza a totális széthúzás és általános egyet nem értés. 

Hogy belesodródott-e a következő szakaszba, nem lehet egyértelműen meghatározni. - A bizalmatlanság már általános. A népre már  rálövetett a hatalom bitorlója, s a mindennapok gyilkosságokkal, rablással, erőszakkal vannak tele. -

Egy dolog bizonyos. Ez minden, csak nem normális állapot. De még csak nem is a normális állapot árnyéka.

Ha a holnapra gondolok, rossz érzésem van. Legszívesebben halottabb lennék a halottnál, hogy ne tudjak a sok szenvedésről. Isten azzal büntetett, hogy lelkiismeretet adott egyéb ajándékai mellé.

 

A gazdasági harcban is van olykor néhány szabad percem, (általában két kontinens között a repülőgépen) s elgondolkodom a népek sorsán.

Melyik társadalmi forma időtálló és helyes? Eddig egyetlenegy se felelt meg az idő követelményeinek.

A szabadság a kevésbé önálló embernek méreg, a demokrácia pedig csak a szellemileg felnőtt embernek alap a szabadsághoz.

Az agymosás horror infernoját produkált gonosz birodalom a mai napig mély nyomokat hagyott az emberi szellemben egész Kelet-Európában.

A magyar társadalom csak most kezd lassan rájönni, hogy valójában mit is jelentett a jókoranagy szovjetunió szellemileg elesett rabszolgája lenni, alárendelve a szovjet cselédeknek, a csaknem analfabéta magyar bolsevikoknak.

Most tudja meg a magyarság, hogy nem az a valódi béklyó, ha egy darab szárazkenyér helyett csak egy féldarab jut, s télen a fűtetlen lakásokban a hidegtől összekoccan a régen kihullott fogak helyett a sorvadó fogíny.

A szellemi elmaradottságban botladozó, szerencsétlen kreatúrák mindent elhittek kritikátlanul. Tehát sokak életére nehezedik még az égigérő árnyék...

Az egy tőről fakadó politikai mafia eltévedt az államvezetésben, mintha Daidalos labyrinthosában járna.

A népet folyamatosan félrevezetik, eszköznek tekintik bárgyú játékukhoz s a másik ember feletti uralom megszerzéséhez.

Közben az ország atomjaira hull, a nép a szegénységből a koldusságba csúszik. Elveszíti önbizalmát és a teremtő Istenbe vetett hitét.

A mindenféle múltba meredő konjunktúralovagok sarlatánsága is felújult. A magyar nép problémáit nem magyar módra, magyar szívvel gondolkodva akarják megoldani, de lejárt ideológiai alapokon, mellyel a szakadékba vitték a népet. - Magyarul, idegenek ideológiáját akarják visszacsempészni az egyre nagyobb mértékben eladósodó és éhező magyar nép életébe.

Indoktrinált gondolkodásmódjuk nem engedi annak tudatát, hogy a magyar nép nem azért van ilyen helyzetben, mert az ilyen meg olyan rendszerek szétestek, hanem azért jutott nagy bajba a Haza, mert a népellenes rendszerek uralma volt az előzmény.

A nácik, a szocialisták és a bolsevikok se azért jutottak hatalomra, mert ők jobb alternatívát kínáltak a megbukott egyházi hatalom helyébe.

Az önmagáért való teokratikus hatalom volt pocsék, mert hazugságra épült s a nép tudatlanságban és szegénységben tartására. Minden fontosabb volt az embernél. A dogmák, az előjogok, a formák, a hatalom. - Ez okozta a vesztüket.

A hasonlat az egykoron angyalok őrizte Konstantinopolis agóniájával nagyon találó.

-Amikor III. Leo, Róma püspökének követe, Candida Sylva bíboros 1046-ban a bánbullát a Hagia Sophia főoltárára tette Michael Keroullarios pátriárka kiátkozására, a nagy skizmával a keresztény egyház kettészakadt.

Bíborbanszületett Zoé, aki életének nagyobb részét ágya párnái között töltötte és sápadt volt mint csillag a hajnali égen, birodalma ellenségeit halálra szerette. Egyéb módon nem tudta velük felvenni a harcot.  A Szentpalota eunuchjai által művészetre emelt diplomáciával próbálta meg a bizánci hatalom a katonai gyengeségét kiegyensúlyozni. Amikor porphirogenetos Johannes Palaiologos bazileos és II. József pátriárka Ravennában hozzájárult az egyház egyesítéshez, már késő volt...

Az állítólagos rendszerváltozástól a globalizáció első gazdasági válságáig tartott húsz évet a magyar államhatalom elveszítette.

A magyar nép jövőjét hosszú időre eljátszották.

Azt nem lehet tudni, hogy a most generálódott gazdasági válság meddig tart és milyen mély lesz, csak azt, hogy a jobban felkészült országokat is eléggé érinteni fogja minden területen.

De amikor majd újra kitisztul az ég, egy nagy és keserű tapasztalattal lesznek gazdagabbak az emberek a nyugati világban: az államrend és gazdasága iránti bizalom elvesztésével. Ezt az űrt nem lehet se idológiai se vallási tézisekkel kitölteni. A súlyos dilemmára nyugaton se lesz megoldás.

Magyarországon százféle teória születhet, kísérletezhetnek ég és föld között mindennel, semmi se fog sikerülni.

A magyar ember elveszítette a fájdalmasan dédelgetett, halhatatlan lekét. Az egy évszázad alatt tíz rendszer gyötrelmeit megélt magyar népet a tizenegyedik rendszernek megnyerni többé nem lehet.  - Hogy mégis mi lehetne a megoldás?  Talán az, ha a magyar népnek megadnák végre a tisztességet, amit megillet a népek sorában. 

A szabadságot.

Életfogytig tartó száműzetésemből köszönöm, hogy elolvasták levelemet.

Dr. Constantin Helios

wall-street-house.de.tl

"
Dátum: 2009. February 26. Thursday, 00:35 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Publicisztika
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Publicisztika:
Gazdasági válság


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 4.89
Szavazat: 37


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio