FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Politika: Gusztos véglényei
Publicisztika
A miskolci rendőrkapitány mondatait hatalmas felháborodással ostorozó Gusztos Péter most ugyanolyan hatalmas felháborodással nevezi véglényeknek a veszprémi gyilkosság elkövetőit. Csak saját és pártja tevékenységét nem ostorozza, és nem akarja észrevenni az országon politizálásuk betegségtüneteit. Azt a betegítő politizálást folytatja, amellyel bizonyos csoportoknak kötelezettség nélküli, korlátlan jogokat követelnek, akár más csoportok sérelmére is.


Az is tény, hogy jogokat csak érdekből hajlandóak védelmezni, ezért nem meglepő, hogy nem emelték fel szavukat a 2006-os október 23-a után a felsőbb utasításra történt irgalmatlan rendőri agresszió ellen, és soha nem jutott eszükbe védeni az összlakosságot kitevő különböző csoportok nyomoronc életét. Ha már itt tartunk, a kézilabdások csoportja is kisebbség, ahogyan kisebbségnek számítanak a pedagógusok is, akiket úton útfélen téphetnek darabokra bárkik családvédelmi okokból. Előbb említett csoportok azonban sajnálatos módon nem etnikai kisebbségek, létszámuk csekély, ezért elenyésző szavazatértékük miatt úgy látszik nincs liberális támogatás a fennmaradásukhoz.


A szemforgató politika csak nagyszámú, rájuk szavazó kisebbség esetén böffent védelmet. Mint Léderer András Cozma halála után, imigyen: "Tarthatatlan, hogy úgy érzik sokan, hogy egyetlenegy válasz van erre ma Magyarországon, az, amit az általam csak rosszabbik pártként nevezett politikai tömörülés képvisel, amely a cigánybűnözés jelszavával próbálja megfélemlíteni az embereket".


Ez a rosszabbik párt attól rendkívül aljas, hogy éppen ijesztgethetne a hétfejű sárkánnyal is, de juszt is a cigánybűnözéssel akar megfélemlíteni. Ebben csak az az érdekes, hogy ez a rosszabbik párt milyen jól eltalálta, mitől csináljuk össze magunkat. Valamiből rájöttek, hogy a sárkányt nem hinnénk el, a cigánybűnözést meg minden alap nélkül egyből beszopjuk.


Annak ellenére is, hogy felvilágosult korunkban kevesen hisznek a génekbe kódolt bűnözői hajlamban, inkább a szubkultúrát gyanítják felelősnek. Aminek értékvédelme közügy, ám közügy a mérgező hajtások lenyiszitálása is. Csak egyedül nem megy. Hétköznapi emberek között az adás értelmetlen fogadás nélkül.


És elég sokat adtunk: az adónkból, a javainkból, a türelmünkből, és az életünkből.


Ez kevés volt, és ahogy most látszik, egyre több kell. Talán ideje volna számon kérni. Ahogyan az ember a gyerekét is számon kéri, mert nem mindegy, hogy csokira vagy kábítószerre költi a zsebpénzét, amit mi adtunk neki. És bármilyen megdöbbentő, még csak nem is az a lényeg, hogy ki fizeti a cechet, a következmény az, ami nem mindegy. Hogy a csokizása miatt majd többször kell időpontot kérni a fogorvostól, vagy a kábítószerrel a saját és nagyon nem mellesleg a környezete életét fogja pokollá nyomorítani a kölyök. Nem kell sajnálni a segélyt, vagy az utóbbi években integrációra elköltött 130 milliárdot egyetlen árva cigánytól sem. Mert szinte lehetetlen képzetlenül munkát találni, pláne ott, ahol munkahelyek sincsenek, vagy integrálódni olyan projektek keretében, amiről csak azok az egyszeri cigányok nem tudnak, akiknek szánták. Nem kell sajnálni, de számon kell kérni, hogy hova tűnt el.


Aki rászorul, kapjon segélyt, de ez a pénz ne a kocsmába kerüljön meg a játékgépbe, vagy uzsorázó maffiózókhoz, hanem legyen belőle kenyér, cipő, meg füzet a gyereknek az iskolában. Mert mindannyiunknak jár a méltó élet, nem állítva ezzel azt, hogy erre éppen a segély a legalkalmasabb remény, de aki kapja, becsülje meg. Azt meg a többségi társadalom tudja megtanítani, hogy mi az a minimális norma, amit elvár cserébe a támogatásért. Most, amikor a nagyszámú kisebbséghez tartozó egyre sokasodó bűnözők már nem ismernek mértéket, sajátjaikat és a többséget is félelemben vagy hullazsákban tartják, ideje rendet tenni a fejükben. És ha ehhez arányos rendészeti eszközöket is be kell vetni, ám legyen. De gyorsan. A Gusztos meg ne felejtsen el konferenciázni a véglényei jogairól.
 
Koronics Márton
 
Gondola 

Kapcsolódó cikkek:

» Sztojka nem látott, nem hallott semmit
» Vona Gábor: Gyurcsány és Orbán, a cigánybűnözés két ádáz ellensége
» Veszprémi gyilkosok - Gusztos: véglények, Bayer: állatok
Dátum: 2009. February 14. Saturday, 13:05 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Publicisztika
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Publicisztika:
Gazdasági válság


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 1
Szavazat: 4


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio