FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Politika: A Gyurcsány szerint...
Publicisztika
Nem egyszerű a helyzet, nagy a helyezkedés, millió könyök áll készenlétben, időben át kell menteni a jobb helyeket. Ehhez viszont szertartásszerűen bele kell rúgni az ellenzékbe, és a helyi önkormányzatokba, hiszen ez lenne a belépő, aki nem tud orbánszélsőjobbozni, eleve bukásra van ítélve.
 


Mottó: ezt az írást úgy találtam. Mármint annak eredeti változatát. Átirat tehát, gyöngeségeit kérem ennek betudni; az alapanyag túl nagy mozgásteret nem tett lehetővé. Hogy tartalma tökéletesen érthető legyen, kérem, mindenki előbb a forrást olvassa el, itt: http://nol.hu/velemeny/a_fidesz_szerint Annyit hozzátennék: bár nyelvöltésre grimasszal válaszoltam, ettől függetlenül ismét belepillantottam a tükörbe. Jó lenne, ha végre nem érnénk be holmi kényszeredett karikatúrákkal…

A Gyurcsány szerint csak a kormány intézkedései segítenek, a Gyurcsány szerint még jobb helyzetbe kerülhetnek a családok, a Lendvai szerint pofátlanság Szijjártó vízágyús autója, a Gyurcsány szerint a Fidesz adócsökkentési programja blöffsorozat... Amikor utazom, rémülten nyúlok a rádió gombjához, mert attól félek, a szófordulat után következő negatívumok és fedezetlen ígéretek hallatán nyomban belehajtok az árokba. Vagy ijedtemben rálépek a fékre. Elvándorlok inkább olyan zenés csatornákra, ahol nincsenek gyurcsány-szerintek, hanem vannak Köchel-jegyzékszámok, de legfőképpen mollok a qúr helyett.

Nincs semmi újabb bajom a Gyurcsánnyal, látom, hogy megmozdult a „holdudvar”, közelednek a választások, s mint minden bukásra álló kormánypártban (mindhárom az) kezdődik a pozícióharc, fölcsillan a piros ász oszt nem oszt végzete, utoljára még aktivizálódnak a régi harcostársak, ráadásul kezd rács mögé kerülni a „Gyurcsány-szerint” politikára szocializálódott új generáció (bár Zuschlag nyeretlen kétévesnek tűnik a régi fiúkhoz képest). Nem egyszerű a helyzet, nagy a helyezkedés, millió könyök áll készenlétben, időben át kell menteni a jobb helyeket. Ehhez viszont szertartásszerűen bele kell rúgni az ellenzékbe, és a helyi önkormányzatokba, hiszen ez lenne a belépő, aki nem tud orbánszélsőjobbozni, eleve bukásra van ítélve.

Már azt is megszoktam, hogy a Gyurcsány-pozicionisták szeretnek gyönge, lenézett (szemtől szembe úriembernek titulált, ám valójában ideggyengeséggel suttogórágalmazott) ellenfelekkel szemben küzdeni, de hát nem baj, ha nem Illés Béla Honfoglalásán szocializálódtak. Hogy a nemzetet afféle futball-labdának nézik, betudható a párt foci iránti olthatatlan rajongásának (csak semmi dávidibolyázás, azt végképp meguntam). Értek mindent, ismerem ennek a pártnak az előéletét, ismerem az ideológiai-stratégiai kanyarjait, Bélától Gyuláig. A legújabb programját mondjuk nem nagyon ismerem, de ez az én bajom, óránként kellene hallgatnom a legfrissebb kormányprogram-bejelentéseket (Daróczi úr mindig megmondja, mennyi, és hát mennyi nagy tudású közgazdász áll rutinos készenlétben arra az esetre, ha mégsem annyi; mi ez, ha nem nagy ívű gazdasági reformprogram-kánaán).

Miután mindent megszoktam, a Gyurcsány-szerint-ekkel kezdődő mondat második részét már meg sem kell hallgatnom. Tudom, az a folytatás, hogy az ellenzék komplett hülyék gyülekezete, hogy az ellenzéki pártok elcsalták a reformokat, hogy amíg a szocialista-szabaddemokrata tandem volt hatalmon, minden jó volt, ha meg nem ő(k?) van(nak?) hatalmon, akkor nyilván minden nagyon rossz, íme, jó példa rá ez a világgazdasági válság is, hogy összehozta ezt is a Járai.

A Gyurcsány-szerint kezdetű mondatok második felét kívülről fújom. A Gyurcsány szerint a Gyurcsány jó, ami meg nem Gyurcsány, az többnyire nincs, és ha lenne se egyáltalán nem jó, mert a tévedés kockázatából elég annyi is, amennyi a Gyurcsány-szerintekben értelemszerűen és szokásjog által szentesítve benne van. A Gyurcsány szerint az ellenzék pocsék, a Gyurcsány-kormány nem pocsék. A Gyurcsány szerint az ellenzék direkte nem akarja azt, ami a Gyurcsány szerint üdvözítő. A Gyurcsány szerint az ellenzék okolható azért, hogy hideg van. A Gyurcsány szerint többet kellene sütnie a napnak Magyarországon, tehát többet is fog, mi az, hogy, nagyon is, addig viszont épp most tendereztet – zárt körben - az uniós fejlesztési forrásokból egy kilencvenháromezer négyzetkilométeres padlófűtés-beruházást. A Gyurcsány szerint mindig össze kell hívni egy sajtótájékoztatót, amikor az ellenzék is összehívott egy sajtótájékoztatót, s ott el kell mondani, hogy a Gyurcsány szerint pont az ellenkezője igaz annak, amit előtte elmondott a Gyurcsány, vagy a Draskovics.

Na most, ha ennyire leegyszerűsödött a világ, minek is kínoznám magam azzal, ami a Gyurcsány-szerintek után permanensen következik?

Gyurcsány után lesz ennél sok fontosabb dolog is.

Szerintem.

***

Utóirat: tudom, ennél komolyabb dolgokkal kellene foglalkoznunk. De ma valahogy nem volt kedvem. A süketszoba-effektust épp úgy nem szeretem, ahogy időnként a nap híreit sem. Amelyek közül idemásolok három címet: Zéró toleranciát hirdetett Gyurcsány Ferenc, Para-Kovács Tarlóst nácizza, Fölmentették Sickratmant. No Comment…

Tamási Orosz János
 
mkdsz.hu 
Dátum: 2009. February 14. Saturday, 00:05 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Publicisztika
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Publicisztika:
Gazdasági válság


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 1
Szavazat: 2


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio