FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Civil akciók: Együtt dobbannak hazánkért a Fejér megyei szívek is
Civil kurázsi
Változást sürgetnek a Fejér megyében élők. A Magyarok Szövetsége Székesfehérváron, február 11-én megrendezett lakossági fórumának résztvevői újabb bizonyítékot adtak arra, hogy az ország, Fejér megye is tele van tettre kész emberekkel, akik a közösség erejében, az összefogásban látják a bajokból kivezető utat, és állnak a Magyarok Szövetsége erre irányuló kezdeményezése mellé...


Több mint kétszázan hallgatták meg Vukics Ferenc tájékoztatóját. A megyeszékhelyen élő és a közeli településekről érkezett érdeklődőket, valamint a Magyarok Szövetsége szervezőbizottságának tagjait a vendéglátók nevében Schreiner János köszöntötte, aki arra emlékeztette a jelenlévőket, hogy bár Székesfehérvár jó darabig németszívű városként szerepelt a történelmi köztudatban (aminek a 49-es népfelkelés már az ellenkezőjét bizonyította), de azóta is békességben élnek egymás mellett a fehérváriak: horvátok, szerbek, németek, magyarok. S most együtt sürgetik a változást.

A Himnusz közös eléneklése után az országos szervezőbizottság három tagja, Varga László, Szabados Péter és Benis Miklós beszélt röviden magáról, személyes indítékairól, amelyek a Magyarok Szövetsége felé vitték lépteiket, és amelyek okán részt kértek és vállaltak a nemzet felemelkedését, az ország sorsának megfordítását célzó feladatokból, és amelyek mindegyikük esetében összecsengtek: építsünk együtt egy jobb Magyarországot!

A szövetség kezdeményezője, Vukics Ferenc is megosztotta hallgatóságával életének néhány személyes vonatkozását, s felidézte a tavaly nyári bösztörpusztai közös élményeket, melyek, mint mondta, máig hatnak, és amelyeknek egyenes következménye volt a Börzsönyi Nemzeti Tanács, majd a Magyarok Szövetségének megalakulása. A csatlakozott civil szervezetek száma ma már megközelíti a fél ezret. A kezdeményezés sikeréről szólva örömmel jelentette be, hogy már most 800 településen alakultak helyi Magyarok Szövetsége csoportok, és március végére nem lesz a térképen fehér folt. Vukics Ferenc örömmel adta hírül, hogy a nagytekintélyű tudós, Molnár V. József néplélekrajzkutató elfogadta a Bölcsek Tanácsába való felkérést, és segíti a Magyarok Szövetsége munkáját.

Nagyon széles skálán mozog a tennivalók listája, melyek közül kiemelte, hogy lesz nemzeti televízió, lesz nyomtatott újság, és már szerveződik a magyarok vására. Ez utóbbi kijelentésre valaki jó hangosan megjegyezte: "Az jó lesz!"
"A magyar nemzet érdeke mindenek előtt" - a Magyarok Szövetsége vezérgondolatára felfűzve beszélt magyarul gondolkodásról, magyar megoldásokról, az izmusok és a pártok lebontásáról, a természetes szövetségesek összefogásának erejéről. Nincs helye az atomizálásnak és a sárdobálásnak, mert sorsunk kezelése, irányításának esélye csak a közös cselekvésben van, aminek itt az ideje.

A Magyarok Szövetsége úgy ítéli meg, hogy bajaink forrása az erkölcsi válság, hogy letértünk a teremtett világ útjáról, azonban mi, magyarok, szerencsések vagyunk, mert évezredes hagyományainkhoz térhetünk vissza. Közösségi magyar nemzetállam kell, közös felelősségvállalással, közös cselekvéssel. Most.
Az elhangzottak a jelenlévők egyetértésével találkoztak, és százötvennél is többen maradtak ott az előadás után a konkrét feladatok megbeszélésére, jelentkeztek önzetlen munkára. Kérdések és válaszok, aktivitás jellemezte az éjszakába nyúló folytatást. A visszajelzések alapján körvonalazódott, hogy tíz Fejér megyei településen indul lakossági fórum szervezése, Székesfehérváron lesz magyarok vására és piaca, érkezett felajánlás a helyszínre vonatkozóan is. Jó érzésekkel tölthet el mindannyiunkat, hogy Fejérben is elindult a munka.

A közös munkára jelentkezni lehet az alábbi honlapon: www.magyarokszovetsege.hu !

Koczka Kata, Magyarok Szövetsége Fejér megyei Sajtószolgálat
 
Polgár Info 
Dátum: 2009. February 13. Friday, 22:45 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Civil kurázsi
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Civil kurázsi:
Hungarica koncert a nemzeti jogvédelemért


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 1
Szavazat: 5


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio