FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt



 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Gasztronómia: Farsangi fánk
Hagyományok
Jellegzetes farsangi desszert a fánk. Íme a receptje:


Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztő
5 dkg cukor
5 tojássárgája
6 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A lisztet egy mély tálba szitáljuk. 1dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk az 5 dkg cukrot, majd kb. 10 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és még annyi langyostejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Jól kikeverjük, letakarjuk, és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük, amíg a tészta kétszeresére kel meg. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és 5-6 cm átmérőjű szaggatóval, vagy pohárral ki-szaggatjuk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és szaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat meleg helyen még 20 percig pihentetjük.
Bőséges étolajat forrósítunk, a fánkokat középen kissé benyomjuk, és kis adagokban lassú hőnél kisütjük. Az első oldalukat fedővel lefedve kb. 3-4 percig, majd megfordítjuk őket és fedő nélkül további 1-2 percig sütjük. Papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, közepükbe lekvárt teszünk és megszórjuk porcukorral.

Bodrogi Mária

www.helloinfo.hu


Dátum: 2009. February 13. Friday, 17:05 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Hagyományok
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Hagyományok:
Jégtörõ Mátyás napja


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 1
Szavazat: 3


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz



 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.



Wolf Studio