FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Biztonság: A világháló sohasem felejt
Tudomány
A szakemberek szerint a legfontosabb óvintézkedés, amit az emberek a biztonságukért megtehetnek, hogy soha nem jelentetnek meg magukról az interneten személyes adatokat.


"A háló sohasem felejt. A telefonszámoknak, a születési időpontoknak vagy a lakcímeknek semmi keresnivalójuk sincs az interneten. Ugyanez igaz a privát képekre és videókra is. Amennyiben ugyanis felkerülnek a világhálóra már nem ellenőrizhetjük, hogy mi történik velük" - jelentette ki Peter Widlok, a Klicksafe hálózatbiztonsági portál szóvivője. A szakember nem véletlenül nyilatkozott, hiszen február 9-én volt a Biztonságos Internet Napja (SID), amit a világ több mint 40 országában tartottak meg immár hatodik alkalommal.

"Úgy véljük, hogy a közösségi portálokon végrehajtott kiberzaklatásokhoz a megjelentetett személyes adatok kapóra jöhetnek, azokat ugyanis később bárki felhasználhatja ellenünk, visszaélhet velük. Az internet névtelensége ilyenkor a támadókat segíti. Ugyan a probléma Európában még nem olyan mértékű, mint a tengerentúlon vagy Koreában, de nem árt rá odafigyelnünk. Ott voltak olyanok, akik a zaklatás elől a halálba menekültek" - tette hozzá Peter Widlok.

A Klicksafe számos módon igyekszik felhívni a diákok, a tanárok és a szülők figyelmét a problémára. Az egyik megoldás, hogy iskolai tananyagot készítettek, amit egy külön órán mutatnak be a tanulóknak. "A legfontosabb, hogy megértsük: csak akkor lehet valakiről valamit megtalálni a világhálón, hogy ha nyilvánosságra hozta a személyes adatát a honlapján vagy egy közösségi oldal profiljában. A fontos információkat kizárólag olyan csoportokon belül szabad kiadni, amelyek zártak és ahol tudható, hogy azokhoz kik férhetnek hozzá." "Akit viszont zaklatnak, annak nem szabad hagynia magát. Sok közösségi portálon már lehetőség van jelezni az üzemeltetőknek a nem megfelelően viselkedő tagokat. Célszerű a támadások során megjelentetett anyagokat (képeket, chatbeszélgetéseket stb.) megőrizni, hogy azokat később egy rendőrségi ügyben bizonyítékként lehessen felhasználni. Minden esetben azonban először az oldal üzemeltetőit kell értesíteni. Igazán nehézzé akkor válik a helyzet, hogy ha az illető nem hajlandó együttműködni, akkor nincs más hátra, ügyvédet kell keresni és jogi útra terelni az ügyet" - szögezte le a szakember.
 
sg.hu 
Dátum: 2009. February 13. Friday, 16:05 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Tudomány
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Tudomány:
Szakács Gábor : A bosnyák piramisok


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 1
Szavazat: 2


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio