FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Civil akciók: Hungarica koncert a nemzeti jogvédelemért
Civil kurázsi
Közös sajtótájékoztatón a Hungarica frontemberei

és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogászai– Emberjogi válsághelyzet dúl 2006 ősze óta Magyarországon. Az emberi jogok alapvetően sérülnek, ezért a Nemzeti Jogvédő Alapítvány 2004-es megalakulása mellett létrehozták a Nemzeti Jogvédő Szolgálatot 2008-ban, melynek célja, hogy jogászokkal együttműködve védjék az emberi jogokat hazánkban – mondta Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) ügyvezető elnöke 2009. január 28-án Budapesten, a Gong Étteremben tartott sajtótájékoztatón.

Gaudi-Nagy bejelentette: 2009. február 13-án a Hungarica együttessel összefogva jótékonysági estet szerveznek a „Koncert a nemzeti jogvédelemért” címmel (Helyszín: Wigwam, Budapest, XI. Fehérvári út 202. Időpont: 20 óra), mert az együttes tagjai ugyanazt a szellemiséget képviselik, mint amit a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogászai.

A Hungarica Együttes ügyvezetője, Gőbl Gábor rámutatott: – Végre van egy olyan jogvédő szervezet, mely a Nemzet ügyéért kiálló, küzdő hazafiak és elkötelezett, missziót teljesítő szervezetek számára hatékony jogi védőernyőt nyújt, ezt már évek óta folytatott eredményes munkájuk bizonyította. Szembe mernek menni az elnyomó, jogkorlátozó önkényuralmi jellegű állami hazugság-gépezettel, koncepciós perekben védik a meghurcoltakat, kártérítést harcolnak ki nekik. Kiállnak az igazság mellett, szót emelnek azokért, akik felemelik a hangjukat a magyarverések, és a magyargyűlölet ellen.

Sziva Balázs énekes, 40 esztendős, soha nem gondolta volna, hogy megélje azokat a jogsértéseket, melyekről a szülei, nagyszülei meséltek.

„A Szabadság betűi” Hungarica klipet, melyet levetítettek a sajtótájékoztatón (dalszerző, gitáros: Mentes Norbert) eddig közel 50 ezren tekintették meg, a lemez pedig az eladási lista előkelő helyén szerepel. A koncert bevételéből a nemzeti jogvédők szervezetét: a Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (www.nja.hu ) támogatja a zenekar. A koncert fővédnökei: Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás jogvédők.

A koncertjegy és „A Szabadság betűi” ajándék CD kedvezményes áron, együtt jár a koncert napjáig. A koncert vendég zenekara a Patrióta, valamint meglepetésként fellépnek Gaudi-Nagy Tamás gyermekei. További információ: www.hungaricazenekar.hu honlapon olvasható.

Morvai Krisztina büntető jogász hozzászólásában elmondta: – Magyarország jövője attól függ, mennyire tudjuk megértetni, mi a különbség egy rabszolga sorsba kényszerített- , és egy szabadságban élő ország között. Hangsúlyozta: a nemzeti szellemű emberi jogok védelmezői ellenszélben kénytelenek küzdeni az igazságért, hisz hazánkban ma szélsőségesnek, erőszakosnak tűntetik fel azt, aki kiáll az emberi jogokért. Ennek ellenére a jogvédő asszony fontosnak tartja, hogy a fiatalok is megértsék és megtapasztalják, mennyire fontos a szabadság.

Bencze Izabella jogász, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság volt vezérigazgató helyettese bejelentette: – A nemzeti vagyon az állam tulajdona. Mindannyiunkké, sőt a határon túli magyaroké is, mert elődeik is dolgoztak e Hazáért. Jelenleg mi lett a nemzeti vagyon sorsa? – tette fel a kérdést a jogásznő, majd meghökkentő választ adott: – Az elmúlt húsz esztendő alatt a 100%-ú állami tulajdon 10% alá süllyedt. Európában ez egyedülállóan alacsony. Az Állami Számvevőszék 2003-as jelentése leszögezi: – 1990-2003 közötti privatizáció eredményeképp – 2003-as értéken számolva – 4000 milliárd Ft vagyon sorsa követhetetlen, vagyis eltűnt. Elemzők szerint 1987-2008 között mai értéken számítva 10-12 000 milliárdnyi vagyont loptak el azok, akik a privatizáció közelében lehettek. Ha ez az összeg az állami háztartás bevétele lenne, gazdag ország lehetnénk – hangsúlyozta a szakértő.

Bencze Izabella bejelentette: – A Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogászai felvállalták, hogy a nemzeti vagyon sorsáért aggódók fogjanak össze, és tegyék meg a megfelelő lépéseket. A nemzet vagyonához kötődő jog ugyanis a civilek joga is. Ennek értelmében két munkacsoportot hoztak létre: a restitúciós és a kodifikációs munkacsoportot.

– A munkacsoport egyrészt a múltban elkövetett, a nemzeti vagyon elherdálását eredményező jogsértéseket kívánja feltárni és orvosolni, másrészt a jövőre nézve a megmaradt nemzeti vagyon védelmének jogi kereteit fogja kidolgozni és érvényesülésüket kikényszeríteni. A jogellenes privatizációs ügyletek felülvizsgálata érdekében próbapereket indítanak majd – jelentette ki Gaudi-Nagy Tamás, illetve egyes esetekben büntető feljelentések megtételére kerül majd sor, továbbá átfogó jelentést készítenek.

A munkacsoport az ecuadori példát figyelemre méltónak tartja, ahol a megválasztott elnök teljesítve választási ígéretét nemcsak felfüggesztette a dél-amerikai ország törvénytelen külső adósságainak fizetését, hanem bíróság elé állítja az országot eladósító mintegy 200 felelőst, köztük nyolc volt elnököt – mondta Gaudi-Nagy Tamás, aki rámutatott: – A külső államadósságok és nemzeti vagyonvesztés eredetét és jogosságát vizsgáló bizottság egy amerikai ügyvédi iroda segítségével készítette jelentését, amely az elmúlt 30 év vagyonvesztését és államadósság keletkezésének hátterét vizsgálta ki. A jelentés szerint 1976 és 2006 közötti időszakban a felelősök hamis ideológiára hivatkozva indokolták meg a külföldi kölcsönök és hitelek felvételét, továbbá közvagyon eltulajdonítás, hűtlen kezelés, irathamisítás, tiltott vagyonszerzés stb. a súlyos vád ellenük. A megnevezettek már nem hagyhatják el az országot és vagyonukat sem adhatják el.

– A lopott holmi visszajár – hangsúlyozta Morvai Krisztina, aki Lop-stop munkacsoportnak nevezte a hazai vagyont elherdálók további lopási folyamatát megakadályozó munkacsoportot.

A sajtótájékoztató zárásaként a Nemzeti Jogvédő Szolgálat munkatársai – Zétényi Zsolt elnök, Gyurta Tibor és Novozánszky Ilona elnökségi tagok, valamint Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető beszámoltak a 2006-os őszi tüntetések kapcsán indult koncepciós eljárosok és áldozatok kártérítési ügyeiről, továbbá a 2008. április 11-i Clark Adam téri tömeges rendőri jogsértésekről. A NJSZ ügyvezetője kijelentette: négy jogerős kártérítési ügy született, ebből három esetben megítéltek hárommillió forintot a kárvallottaknak. Előzetes letartóztatások ügyében 200 embert helyeztek előzetesbe, idáig öt jogerős ítélet született, van aki egymillió forint kártérítést kapott, másoknak 700 ezer ft kártérítést ítéltek. Lassan halad a jogszolgáltatás ügye ma Magyarországon, de az igazság előbb vagy utóbb, de utat- és jogot kér magának…

Frigyesy Ágnes
 
  
 Gaudi-Nagy Tamás és Gőbl Gábor a sajtótájékoztatón
 
 
 Mentes Norbi, Sziva Balázs, Gőbl Gábor, a Hungarica Együttes tagjai , valamint Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás
 
Morvai Krisztina és Bencze Izabella a Gong Étteremben tartott sajtótájékoztatón 
 Morvai Krisztina és Bencze Izabella a Gong Étteremben tartott sajtótájékoztatón
 
Sziva Balázs, Gőbl Gábor és Morvai Krisztina 
 Sziva Balázs, Gőbl Gábor és Morvai Krisztina


Frigyesy Ágnes felvételei

Polgár Info
Dátum: 2009. January 28. Wednesday, 22:05 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Civil kurázsi
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Civil kurázsi:
Hungarica koncert a nemzeti jogvédelemért


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 1
Szavazat: 3


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio