FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Szõnyi Bartalos Mária: NYÍLT LEVÉL PAUL LENDVAINAK
Publicisztika
Tisztelt Uram!

Néhány félreértést tisztázok az önhöz írt nyílt levelemben.

A magyar népre jellemző: ha valamit nem ért, akkor gondolkodni kezd, ami azt jelenti, hogy csendben figyeli a körülötte zajló és vele történő eseményeket. Ismerni fontos ahhoz a magyar népet, hogy ez a kezdeti csendesség a figyelés időszakában nem jelenti a depresszióba esést.


Sőt, minden ember megpróbál – alkalmazkodva körülményeihez és lehetőségei szerint – úgy gondolkodni, hogy felkészül a várható kedvezőtlen körülményekre, eseményekre. Mint napjainkra is jellemzően romló gazdasági helyzetben a magyar nép egyrészt túlélésre rendezkedik be, másrészt pedig hangot ad elégedetlenségének, nem tetszésének a jelenlegi kormány, a jelenlegi országgyűlés helytelen döntései miatt.

Az a nép, amely depresszióba esik, az nem szól semmit, hanem befelé fordulva emészti önmagát.

A magyar nép esetében nem a nép emészti önmagát, hanem a jelenlegi kormány emészti fel a magyar nép birtokában levő Szent Korona tulajdonát. Amely tulajdonhoz senkinek nincs köze; nem adható el, egyedül a magyar nép birtokolhatja.

Egy depresszióban levő nép ezt nem ismeri fel, de a magyar nép felismerte, tudatában van a fentebb leírtakkal, és megtesz minden tőle elvárhatót, hogy a jelenlegi kormány által félrevezetett külföldi befektetőket is felvilágosítsa arról, hogy itt, magyar terület el nem adható, mert az igazi törvény jogfolytonossága él Magyarországon még akkor is, ha a jelenlegi kormány nem akar tudomást venni róla.

Igen, Magyarországon is vannak dühös emberek, vannak depressziósak is, mint minden országban. Mégis azt kell írnom önnek, hogy Magyarországon sokkal több a józanul, racionálisan gondolkodó, és egymásról is gondoskodó ember, mint azt bárki hinné rólunk, magyarokról a nagyvilágban.

A mai magyar politikusok mindezt nem veszik észre azért, mert nem is akarnak tudni róla. A pénz és a hatalom rabjaivá válva homályba vész szemük elől a nép, a felelősség és a szolgálat.


Mi, magyarok nem vagyunk öngyilkosok, de nem is leszünk azok!


A jelenlegi kormány öngyilkos politikája nem vetíthető a magyar népre. Csupán a jelenlegi kormányra, amely a bukása előtt áll. Nem a magyar nép beteg, hanem a jelenlegi kormány nagyon beteg és már éppen agonizál, amely agonizáció eléggé hosszadalmas. A magyar nép tudatában van annak, hogy egy hazug kormány, amelynek vezére ennyire betegesen, szinte rögeszmének is nevezhető infantilis daccal ragaszkodik a hatalomhoz, az a kormány önmaga által ítéltetett „halálra”. Ezt az agonizációt a magyar nép csak szemléli és nem tesz ezért a kormányért semmit. A magyar nép nagyon jól tudja, hogy ennek a kormánynak ez a sorsa, ez a végzete, amely érvényes a kormánytagokra nézve is, mert belemennek a miniszterelnök infantilis játszmáiba és a népakaratot figyelmen kívül hagyják.


A magyar nép nem fél ettől a kormánytól még akkor sem, ha agresszorként lépnek fel a magyar néppel szemben. Tévedés ezért azt hinni, hogy nálunk, Magyarországon általánossá vált a depresszió. Nem a magyar népnek van félni valója, hanem a kormánynak, amit néhány kormánypolitikus már felismert.. Magyarországon a kormány idegbetegként kapkodva cselekszik és a mának él, félelmükben összefognak, mert nem tudják a kormánytagok sem, hogy mit hoz számukra a holnap. A nép tudja mit akar: feloszlatni az országgyúlést. A nép azt is tudja, hogy nem csak joga, hanem kötesessége is ezt megtenni. Amennyiben nem látja be az országgyűlés, hogy jobb, ha önmagát oszlatja fel, akkor megteszi a nép. Ugyanis, egy igaz országért csak igaz emberek képesek eredményesen küzdeni és nem egy hazug, hitelét teljesen elveszített kormány. A jelenlegi magyar kormány pedig a magyar nép szemében hazug és hiteltelen. Ezért nem érti a magyar nép azt, hogy külföldön egyesek miért adnak még hitelt a mai kormánytagok hazug szavainak és a külföldi befektetők miért tartózkodnak még mindig Magyarországon. Ugyanis hiába fizettek esetleg nagy pénzeket, itt semmi – hangsúlyom: semmi – nem az ő tulajdonuk. Hiába kötöttek a mai kormánnyal bármilyen kedvező szerződéseket! Minden olyan szerződés, amit ezzel a kormánnyal kötött bárki, az hamis és semmisnek tekintendő. Ugyanis a jelenlegi kormány nem azt teszi, amivel a magyar nép megbízta. A jelenlegi kormány bosszút állva a magyar népen elad mindent – ami nem a tulajdona -, becsapja a szerződő feleket is, akik nem gondolnak arra, hogy őket is átveri ez a kormány, mint ahogyan az egész világot.

A magyar nép szégyenli, hogy ilyen hazug és hiteltelen kormánya van. Ezért időben figyelmeztet mindenkit, akik magyarországi területekre vadásznak, hogy ne tegyék, mert nem lehet az övék soha.


Tisztelt Paul Lendvai, a Szent Korona a magyar parlament kupolatermében van elhelyezve. Ez, azt jelenti, hogy az országgyűlés által megszavazott minden olyan törvényt, jogszabályt, rendeletet felülír egy olyan jogi folytonosság, ami a magyar népet, a magyar nép érdekeit, az általa birtokolt vagyont és a magyar földet sérti. Ezért Szili Katalin – bár számomra szimpatikus – nem lehet megoldás az országban uralkodó jelenlegi problémára. A megoldás akkor rajzolódik ki, ha az országgyűlés valamilyen módon feloszlik. Vagy feloszlatja önmagát, vagy a nép oszlatja fel. Amennyiben önmagát oszlatja fel, akkor bizonyára ezt méltányolni fogja a magyar nép; ha a magyar nép oszlatja fel az országgyűlést, akkor nincs bocsánat!


Tisztelt Uram! Magyarországon születve, itt élve más szemszögből próbáltam megvilágítani az ön számára jelenlegi helyzetünket. Lehet, hogy kormámypárti újságírók és a kormánypárti média is elgondolkodik soraimon, ami ajánlatos lenne számukra. Ugyanis a magyar nép nem érzi magát olyan kilátástalan helyzetben, mint amilyen helyzetjelentéseket adnak sokszor rólunk a külföld számára. A magyar nép többsége nem depressziós, hanem elégedetlen és megvan a jövőképe. Igen, van olyan réteg, amely lecsúszott a jelenlegi kormány agresszív, diktatórikus politikája, a népakaratot figyelmen kívül hagyó intézkedéseinek következményei miatt. Igen, rosszabbul élünk, szegényebbek vagyunk azóta, mióta az Európai Únió tagjai vagyunk. Az elszegényedés nem jelenti azt, hogy morálisan is szegény a nép. A morál, az erkölcs felerősödött a népben, mert látja, hogy a jelenlegi kormány inmorális minden szinten a néppel szemben és inmorálissá tette az országgyúlést is. Ezért, a morálisan és gazdaságilag működésképtelenné váló orszggyűlésnek fel kell oszlatnia önmagát.

A magyar népnek az élet-és világszemlélete, más népeket, népcsoportokat befogadó és azokat segítő tulajdonsága a legnagyobb erényei közé tartozik. Ezért a magyar népre nem kell ráerőszakolni senkit. A magyar nép a békességet, a nyugalmat kedveli. Akik hazánkban akarnak élni, vagy letelepedni véglegesen, és elfogadják e békeszertő népet, a kultúránkat, a szokásainkat, azoknak a kultúráját, szokásait szintén méltányoljuk. Nem kell ellenünk hangolni népcsoportokat, mert ez, a mai magyar nép élet-és világszemléletétől távol áll.


Tisztelettel megköszönöm soraimra vetett figyelmét és kérem, gondolja át ebben a szemléletben is a rólunk, a magyar népről alkotott véleményét.


Komárom-Szőny, 2008. január 3.Szőnyi Bartalos Mária

Író Kilencek Nemzetközi Köre elnöke


Polgár Info
Dátum: 2008. January 03. Thursday, 23:45 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Publicisztika
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Publicisztika:
Gazdasági válság


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 4.62
Szavazat: 53


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio