FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Konfliktus: Kiújultak a harcok a Donyec-medencében, súlyos katonai veszteségek mindkét oldalon
Külföld
Újult erővel lángoltak fel a harcok a Donyeck-medencében, az elmúlt napban összesen öt ukrán katona esett el és négy sebesült meg - jelentette pénteken a kijevi műveleti parancsnokság sajtóosztálya.


Luhanszk megyei Krimszke településénél nyolc órán tartott az összecsapás az ukrán fegyveres erők és a Moszkva által támogatott szakadárok között, az összetűzésben négy katona halt meg és kettő megsebesült. A parancsnokság közlése szerint a katonák nyolc szakadár fegyverest likvidáltak és kilencet sebesítettek meg. A helyi szakadárok hivatalos hírportálja ezt viszont eddig nem erősítette meg.
    A kijevi parancsnokság közlése szerint Donyeck megyében a Mariupol Azovi-tengerparti kikötővárostól északkeletre fekvő településeknél vették heves tűz alá az ukrán katonák állásait akna- és gránátvetőkkel, harckocsikkal és nagy kaliberű golyószórókkal. Az elmúlt napban a szakadárok hétszer sértették meg a tűzszünetet, amire minden alkalommal célzott lövésekkel válaszoltak az ukrán fegyveres erők.
    Eduard Baszurin donyecki szakadár vezető arról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján, hogy az eltelt egy hét alatt a megye általuk ellenőrzött részében két fegyveresük vesztette életét, egy megsebesült, és egy polgári személy is megsebesült az ukrán fegyveres erők támadásaiban. A szakadárok szerint az elmúlt napban 25-ször sértette meg az ukrán hadsereg a tűzszünetet a megye területén nehézfegyvereket is bevetve.
    Alexander Hug, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai missziójának helyettes vezetője egy pénteki lapinterjúban arról beszélt, hogy a megfigyelők szerint nagy bizonyossággal az elkövetkező napokban tovább éleződik a helyzet a kelet-ukrajnai fronton. Mostanra ugyanis fagyossá vált a talaj, ezért könnyebbé vált a nehézfegyverek mozgatása.
    Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács vezetője pénteken Kijevben újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy Oroszország megerősítette katonai jelenlétét Ukrajna keleti részében a különböző szakadár csoportok között kialakult feszültség miatt. Ezzel a Luhanszkban zajló puccsszerű konfliktusra utalt: kedd óta ismeretlen fegyveresek tartják megszállva páncélozott harcjárművekkel a város központját. Csütörtökön Ihor Plotnickij, a luhanszki szakadárok politikai vezetője elmenekült a városból, minden bizonnyal Oroszországba utazott.
 
Polgár Info/MTI
Dátum: 2017. November 24. Friday, 13:35 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Külföld
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Külföld:
Hagyó Izraelbe menekült


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio