FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Bûnügy: Elfogták Gyurcsány volt párttársát
Belföld
Elfogták a terrorelhárítók és előzetes letartóztatásba került Kőrös Gusztáv, a solti cigány önkormányzat vezetője, a Demokratikus Koalíció volt tagja, aki három éve a bajai videóhamisítás miatt került reflektorfénybe. Akkor hamis vád miatt indult ellene büntetőeljárás, most négy társával a gyanú szerint kommandósnak adta ki magát, és politikusi kapcsolatokra hivatkozva csalt ki 80 milliót egy vállalkozótól.


Ötödmagával fogta el még pénteken a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik felszámolóegysége Kőrös Gusztávot, Gyurcsány Ferenc volt párttársát a Demokratikus Koalícióban (DK), a szocia­listákat 2013-ben megrázó bajai hamis videó egyik készítőjét, a solti cigány önkormányzat vezetőjét. A PestiSrácok adta közre elsőként a hírt, amit tegnap lapunknak illetékes hatósági forrásból megerősítettek.

Csapó Gábor, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője szerint a TEK munkatársának adta ki magát öt csaló egy Kaposvár környéki településen. Nyolcvanmillió forint kenőpénz fejében, politikai kapcsolataikra hivatkozva, azt ígérték egy vállalkozónak, hogy megnyerhet egy több száz milliós közbeszerzési pályázatot. A csalók fekete kommandósruhába öltöztek, és az igazira megtévesztésig hasonlító fegyverutánzatok voltak náluk, továbbá egy olyan autót is beszereztek, amilyet a TEK műveleti egységei is használnak, még kék villogót is felszereltek rá.

A csalást a Nemzeti Védelmi Szolgálat leplezte le. Az öt férfit a Terrorelhárítási Központ valódi kommandósai fogták el múlt pénteken. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezte az öt gyanúsított előzetes letartóztatását. Ezt a Kaposvári Járásbíróság hétfőn 30 napra elrendelte, mondván, a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén meghiúsítanák vagy megnehezítenék az eljárás sikerét, és tartani lehet a szökésüktől, illetőleg a bűnismétléstől is. A rendőrség vizsgálja, hogy a társaságnak lehetnek-e még áldozatai.

A PestiSrácok úgy tudja, az ügy előzménye, hogy még tavasszal a hatóságok olyan adatok birtokába jutottak, miszerint egy akkor még azonosítatlan férfi és társai csalást követett el Debrecenben, több millió forintot vettek át az ügy egyik sértettjétől, feltehetően fiktív üzleti tevékenység lebonyolításához. Az átvert károsult elmondta a nyomozóknak, hogy a pénz átvételére a csaló egy fekete színű, feltehetően páncélozott Mercedes gépkocsival érkezett, két kommandós kíséretében. Ők fekete nadrágot, bakancsot, barettsapkát és TEK-es feliratú pólót, oldalukon pisztolyt viseltek.

A csaló férfi azt állította rászedett áldozatának: politikai kapcsolatai is vannak, és a kormány ezért biztosít neki ilyen fokú védelmet. Néhány hónappal később a Józsefvárosban tűnt fel a „TEK-es különítmény”, egy mikrobusz, egy sötét színű Audi Q7 és egy Mercedes. A PestiSrácok szerint a járműveken kék megkülönböztető jelzést adó lámpa volt, autónként egy-két fő ült TEK-feliratú öltözetben, fegyverrel, bilinccsel. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálatot kezdett. Napok alatt megállapították, hogy a magukat terrorelhárítóknak kiadó banda vezetője Kőrös Gusztáv, aki korábban a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióban politizált, valamint ő készítette 2014-ben a bajai hamis videót, állítása szerint az MSZP megbízásából. Az elfogáskor többen viseltek fekete bevetési ruhát, taktikai mellényt, rajta elöl jelvényszámot imitáló számsort, TEK Police, hátul TEK felirattal.

A taktikai mellényeken kívül több személynél volt maroklőfegyver, illetve géppisztoly. Az elfogásuk során a TEK feliratú bevetési ruhában lévő gyanúsítottaktól és járművükből kerültek elő a lőfegyverek. A szakértők megállapították, hogy a maroklőfegyverek gáz-riasztó fegyverek, a géppisztolyok airsoftfegyverek, a bilincseik fémből készült valódi bilincsek, olyanok, amilyeneket a hatóságok is használnak.
 
Magyar Idők 
Dátum: 2017. October 11. Wednesday, 09:35 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Kapcsolódó cikkek:
· Cikk keresés: Belföld
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Belföld:
Adósok listája


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio