FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Politika: Ördögûzés
Publicisztika
A főnök ragaszkodik hozzá – szabadkozott néhány éve a Fidesz egyik prominens politikusa, amikor beszélgetésünket megszakítva elrobogott a választókörzetében tartott rezsifórumra. Kényszeredett mosollyal jelezte, ez egy kínos, nem szabadon választott gyakorlat neki, akinek a szakterülete távol áll a témától.


Nem tudom, kínosan érezte-e magát tegnap Aradszki András (KDNP) energiaügyi államtitkár, amikor a parlamentben akadozva, láthatóan minden meggyőződés nélkül felolvasott egy brosúrát Soros György és a Sátán közeli kapcsolatáról. Míg a rezsiharc idején a háborús retorika még puszta absztrakció volt, mára konkrét fenyegetőzéssé vált, hús-vér célpontokkal. Van persze más különbség is. Ha kampánycéllal történt is, akkor valóban volt rezsicsökkentés, a szocik hajdan tényleg lassan és tagoltan hazudtak egy nagyot a soha nem emelkedő gázárról, az a kampány pedig legfeljebb fokozta az ellenszenvet az energiaszolgáltatókkal szemben, oktalan indulatot nem keltett a társadalomban. Rezsifórumokat manapság nem tartanak; nehéz lenne elmagyarázni, hogy a nemzeti szuverenitás jegyében miért állítja meg évek óta az energiahordozók árának globális csökkenését a magyar határzár.

Ehelyett a miniszterelnök, a kormány és a Fidesz–KDNP a bevándorlás ürügyén a tűzzel játszik, s a jelek szerint hisztériakampányuk nem ismer határt, mértéket. Aradszki András produkciója bármennyire erőltetett és hiteltelen volt, üzenete újabb tégla a társadalmat a normalitástól, a mindennapi élet gondjairól való gondolkodástól, az észszerű vitától elzárni próbáló falban. Ha Soros György állítólagos terve sátáni, s a tavaszi választás tétje annak megállítása, akkor sikerült új dimenzióba emelni a kampánytétet. De lépjünk túl a derék kereszténydemokrata honatyán, hiszen ő is csak szem a láncban. Előzőleg Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes adott le figyelmeztető lövést az állami rádióban Navracsics Tibor uniós biztos felé, aki azt találta mondani, hogy nemzeti konzultáció ide, kormányzati kampány oda, ő bizony Brüsszelben nem találkozott Soros-tervvel. Semjén Zsolt a nemzetből azért nem tagadta ki egykori harcostársát, csupán a hazája iránti hűség elsőbbségére figyelmeztette. Itt üt megint vissza, hogy a mai kormánypártok is olvasatlanul szavazták meg tíz éve az Európai Unió működését szabályozó lisszaboni szerződést, és azóta sem néztek utána, mi a feladata egy uniós biztosnak. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap az Atv.hunak világossá tette, helyettese is az ő tervét hajtja végre, szerinte is Navracsics Tibor tudja rosszul, mi történik Brüsszelben. Biztos nem látja a fától az erdőt; hogy csupa Soros-ügynök veszi körül.

Másokhoz hasonlóan lapunk is vette a fáradságot, és összevetette Soros György egyébként változó nézeteit a nemzeti konzultáció állításaival. Ha nem a tények utáni világban élnénk, vita sem lenne arról, hogy a kormány szövege csupán nyomokban tartalmaz igazságot. Soros és a magyar kormány valóban két hajóban evez, ennél lényegesebb, hogy a befolyásos milliárdos brüsszeli vizitjei ellenére az Európai Bizottság tényleges javaslatai is eltérnek az övéitől. A prózai igazság az, hogy az EU-ban már határozottan többségi álláspont a külső határok védelmének elsődlegessége, a kötelező kvóta rendszere megbukott, a balkáni migrációs útvonalat lezáró uniós–török megállapodás működik. Az ellenzéki pártok többsége pedig meggyőződésből vagy a közhangulat hatására kerítéspárti.

A „Sátán” vesztésre áll, ám a Fidesz még nem érzi a zsebében a jövő évi győzelmet, s kétharmadelvonási tünetekkel küzd. Ezért szítja az indulatokat, fenyeget és karaktergyilkol ellenzékit, civilt vagy tőle független újságírót. A fizikai erőszak sem tabu, lásd Földi László volt hírszerzővezér legutóbbi nyilatkozatát. Belső korrekcióra nincs esély, az őrjöngésnek, a precízen adagolt gyűlöletkeltésnek a választó parancsolhat megálljt.
 
Szerető Szabolcs
 
Magyar Nemzet 
Dátum: 2017. October 10. Tuesday, 07:45 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Publicisztika
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Publicisztika:
Gazdasági válság


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio