FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Technika: Egyre több cég engedélyezi az otthoni munkát
Tudomány
A vállalatok kezdik felismerni a távmunka előnyeit, de sikeres bevezetéséhez szervezeti változtatásokra és informatikai fejlesztésekre is szükség van.


A Dimension Data által készített Digital Workplace Report: Transforming Your Business című tanulmány alapján világszerte már a cégek 40 százalékánál van lehetőség ilyen munkavégzésre és a következő két éven belül ez arány 56 százalékra növekedhet. A vállalatoknak ugyanakkor fel kell készülniük az új helyzetre és az esetleg felmerülő új követelményekre. Többek között biztosítaniuk kell a munkatársaiknak a digitális infrastruktúrát. A megkérdezett szakemberek 62 százaléka nyilatkozta azt, hogy a munkavégzéssel kapcsolatos változások miatt felmerülő akadályok közül a legnagyobb kihívást az IT-problémák jelenthetik. Továbbá 60 százalékuk mondta azt, hogy a társaságok szervezeti problémákkal küzdenek.

A távmunkához kapcsolódó munkahelyek megvalósításához elsősorban felhőkörnyezet, videokonferencia-szoftverek és a kooperációt segítő eszközök kellenek. A cégek 66 százalékának vezetői közölték azt, hogy külső partnerekre van szükségük ahhoz, hogy új technikákat alkalmazhassanak. Kényszer a generációs szakadék is, a legígéretesebb 30 év alatti alkalmazottakat nehéz úgy megfogni, hogy nem kínálnak számukra valamilyen rugalmas munkavégzési lehetőséget. Számukra lényegesek a modern műszaki eszközök jelenléte is, beleértve a személyi használatra kapott okostelefont és notebookot is.

Azonban a korai bevezetők körében már az inga visszalendülése is megfigyelhető: az elmúlt időszakban több társaság, így az IBM, a Yahoo! és a Hewlett-Packard is visszalépett ezen a területen. A Yahoo! azzal indokolta a távmunkából való kivonulást, hogy amíg alkalmazták a módszert, addig sok alkalmazott esetében romlott a munkamorál. Az IBM pedig februárban jelezte, hogy nem támogatja tovább a távmunkát. Michelle Peluso marketingvezető arról tájékoztatta a részleg munkatársait, hogy dönteniük kell: vagy valamelyik egyesült államokbeli nagy központi irodában dolgoznak a jövőben vagy kereshetnek maguknak új munkahelyet. A dolgozók hat ilyen nagy centrum - New York, Boston, Atlanta, Austin, San Francisco és Raleigh - közül választhattak és a döntésre mindössze 30 napjuk volt. Sok kritikus úgy vélte, hogy a vállalatok így akarnak megszabadulni a számukra feleslegessé vált dolgozóiktól. Steffan Pfeiffer, az IBM marketingvezetője viszont azt hangsúlyozta, hogy számos területen kifejezetten támogatják az otthoni munkát és e koncepció nélkül ő sem tudná elvégezni a munkája nagy részét.
 
sg.hu 
Dátum: 2017. September 03. Sunday, 10:35 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Tudomány
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Tudomány:
Szakács Gábor : A bosnyák piramisok


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio