FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Biztonság: Egyelõre nem érkezik több menekült az osztrák-olasz határhoz
Külföld
Az osztrák hatóságok szorosan figyelemmel követik a határokat, egyelőre nem érkezik több migráns az olasz-osztrák határon keresztül Ausztriába - mondta az osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal (Bundeskriminalamt, BKA) illetékese az Ö1 közszolgálati rádióban kedden, miután a védelmi tárca már vasárnap páncélozott járműveket indított az olasz határhoz, hogy szükség esetén kordában tudja tartani a menekülthelyzetet.


Gerald Tatzgern, a BKA emberkereskedelem és csempészet elleni főosztályának vezetője a rádiónak elmondta: a tiroli és karintiai határszakaszon nem fogtak el az utóbbi időben nagyobb számban Olaszországból érkező menekültet. Arról is beszélt, hogy akár hetekig is eltarthat, míg az Olaszország partjaihoz érkezett a menekültek elérik az osztrák határt.
      Tájékoztatása szerint a legtöbben Nigériából, Szudánból, Eritreából vagy Elefántcsontpartról érkeznek, és a jelenlegi ismeretek szerint nagyjából egymillióan várják Líbiában, hogy Európába utazhassanak, és az embercsempészek legalább 800 amerikai dollárt (nagyjából 220 ezer forint) kérnek fejenként azért, hogy Líbiából Olaszországba szállítsák őket. Hangsúlyozta, hogy a tapasztalatok szerint a menekültek főként Németországba, Svédországba, Norvégiába vagy Svájcba és Franciaországba utaznak tovább.
    Ausztriában már előkészületeket tettek, ha a nagy számban Olaszországba érkező menekültek észak felé indulnak. A védelmi tárca már vasárnap harci járműveket irányított Tirolba a Brenner-hágó térségébe, többek között négy Pandur típusú páncélozott szállító járművet is útlezárásokhoz.
    Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter hétfőn arról beszélt, hogy "a nagyon közeli jövőben" a határellenőrzés visszaállítására és az osztrák hadsereg ezt támogató bevetésére számít az olasz határon, mozgósítás esetén a kontingens három napon belül bevethető.
    A védelmi miniszter az osztrák hadsereg bevetését elengedhetetlennek tartja, amennyiben az Olaszországba érkező menekültáradat nem mérséklődik. Hozzátette: összesen 750 katona áll készen határvédelmi feladatokra.
    Günther Platter tiroli tartományvezető kedden üdvözölte a védelmi miniszter bejelentését, hogy a Brenner-hágó határszakasz ellenőrzéséhez megtették az előkészületeket. Úgy vélte: világos jelét kell adni annak, hogy a szóban forgó határszakaszon "nincs átjárás". "Amennyiben a helyzet úgy kívánja, az lesz a legfontosabb, hogy nem az Európai Unió előírásait, hanem Tirol tartomány érdekeit figyelembe véve ne engedjük át a Brenner-hágónál az illegális bevándorlókat" - jelentette ki. 
    Az ausztriai Tirolt és az olaszországi Dél-Tirolt összekötő Brenner-hágóhoz tartozó határirányítási rendszer tavaly nyáron 
elkészült, de "menekültáradat hiányában" a határ ellenőrzését egyelőre nem kezdték meg. A konténerekben elhelyezett regisztrációs 
központban 24 óra alatt 1200 embert tudnak nyilvántartásba venni, mintegy 160-an fogják ellátni az adminisztratív teendőket. Nagyobb 
menekültáradat esetén 240-en is dolgozhatnak a regisztrációs központban.
 
Polgár Info/MTI 
Dátum: 2017. July 04. Tuesday, 12:21 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Külföld
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Külföld:
Hagyó Izraelbe menekült


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio