FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Érdekvédelem: Folytatódik a Tesco-saga
Civil kurázsi
Nem elégedettek az érintett munkavállalók a Tesco áruházlánc által csütörtökön bejelentett, személyenként mindössze bruttó négyezer forintos bérfejlesztés mértékével, ezért tovább szerveződik az érdekképviseletek által meghirdetett országos demonstráció – értesült a Magyar Idők.


Ha az újabb bértárgyalások során a vállalat júliusig nem emeli tovább a fizetéseket, szeptemberben a tiltakozó akciók miatt lebénulhat több Tesco-egység működése.

A béremelés tényével egyetértünk, a mértékét azonban nem tudjuk elfogadni, ezért tovább folytatódik az országos elégedetlenségi megmozdulás szervezése a Tesco áruházlánc munkavállalói körében – jelentette ki lapunknak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.

Bubenkó Csaba annak kapcsán mondta ezt, hogy a Tesco-Global Áruházak Zrt. tegnap bejelentette: a társaság valamennyi magyarországi áruházában és raktárában dolgozó fizikai munkavállalók nagy részének, vagyis az aktív alkalmazottak 70 százalékának emelik a fizetését júliustól, összesen egymilliárd forint értékben.

– Elsőként a legalacsonyabb jövedelmi kategóriákra koncentrálunk. Mostantól minden, a Tescónál legalább hat hónapja dolgozó munkatárs legkevesebb bruttó 165 ezer forintot keres, míg jövő januárban ezt a fizetést még tovább emeljük, ismételten a szakképzett minimálbér fölé – mondta Pártos Zsolt, a Tesco-Global Áruházak Zrt. nemrégiben kinevezett működési ügyvezető igazgatója.

Közölte, ezzel egy időben az áruház- és boltvezetők, valamint az üzletekben dolgozó vezetők bérére is áldoz a vállalat, miközben a logisztikai központok Tesco-munkatársainak fizetése is emelkedik. Azt azonban a cég nem árulta el, pontosan mekkora emelésre számíthatnak a korábban „összecsúszott” bérek miatt hátrányba került vezetők, ennek részleteit a szakszervezetekkel folytatott tegnapi bértárgyaláson sem árulták el.

– A mintegy 7200 érintett fizikai munkavállaló esetében csupán bruttó négyezer forint fizetésemelést jelent a mostani döntés, amely nevetséges összeg, nem fogadjuk el – szögezte le Bubenkó Csaba. Mint mondta, a döntés után az érintettek több áruházból jelezték a szakszervezeteknek, hogy számukra nem jelent érezhető segítséget a most megállapított összeg, ezért a dolgozók azt kérték az érdekképviselőktől, hogy erősítsék meg a nemrégiben meghirdetett, példátlan mértékű összefogást és akár sztrájkkal hívják fel a figyelmet a helyzetükre. –

Kizsákmányoltak, fáradtak az alkalmazottak, ami az évek alatt elhibázott bérpolitika következménye, most azonban nagyon elszántak is. Kérik, hogy ne engedjünk az elvárásokból, ugyanis a jelenlegi szakmunkás-bérminimum, vagyis 161 ezer, illetve a júliustól tervezett 165 ezer forint bruttó bérek helyett legalább 200 ezer forint fizetés járna a fizikai alkalmazottaknak a korábbi tervek alapján.

Vagyis nem négyezerrel, hanem negyvenezerrel kellene emelni az árufeltöltők, a pénztárosok, a pultosok, a bolti alkalmazottak jövedelmét ahhoz, hogy stabilizálódjon a kritikus foglalkoztatási helyzet az áruházakban. Ehhez a követeléshez tartjuk magunkat – szögezte le a KDFSZ elnöke.

Megjegyezte, amennyiben nem sikerül júliusig megállapodniuk a Tescóval, ősz elején sor kerülhet a forgalmasabb egységeket érintő különféle demonstrációs lépésekre; ennek részleteit egyelőre nem hozzák nyilvánosságra.
 
Magyar Idők 
Dátum: 2017. June 09. Friday, 08:35 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Civil kurázsi
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Civil kurázsi:
Hungarica koncert a nemzeti jogvédelemért


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio