FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Érdekvédelem: Itt az állami magáncég
Civil kurázsi
Feljelentést tesz a Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ), mert a birtokába jutott dokumentumokra alapozott gyanúja szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kéményseprő munkatársai egy magáncég nevében is végeznek főmunkaidőben kéményellenőrzési munkákat az állami szervezet eszközeivel, felszereléseivel – tudtuk meg a KOSZ elnökétől.


Vámos Csaba elmondta: az OKF csak a lakossági füstelvezetőket ellenőrizhetné a jogszabályok szerint, mégpedig tavaly július óta ingyenesen. A közelmúltban azonban – gyaníthatóan az OKF közreműködésével – létrejött egy szövevényes tulajdonosi hátterű vállalkozás, amely az egész országra vonatkozó szolgáltatói engedélyt kapott a vállalkozások, vagyis az üzleti szektor kéményeinek ellenőrzésére. Ez pedig jelentős piac, mivel az ingyenes lakossági kéményvizsgálattal ellentétben a cégektől kéményenként akár 15-20 ezer forintot is elkérhetnek az ellenőrzésekkor a kéményseprő-szolgáltatók.

Így az elnök úgy látja: most menetrend szerint az történhet, hogy az OKF szakemberei az állami szervezet egyenruhájában, felszereléseivel, autóival a rendes munkaidejükben megjelennek a lakásokban, és elvégzik a füstelvezetők ellenőrzését. Azokban az ingatlanokban azonban, ahol kiderül, hogy valamilyen vállalkozás is be van jelentve, ott az OKF dolgozói „személyiséget váltanak”, s az új, magántulajdonú kéményseprő kft. nevében kiállítják a borsos kéményellenőrzési számlát a tulajdonosoknak. Vagyis ugyanazok a dolgozók, az állami cég felszereléseivel más társaság javára végeznek munkát. Ami amellett hogy felveti a hűtlen kezelés gyanúját, egyéb törvényeket is sért, megjelenik például az összeférhetetlenség kérdése is.

A szakember megjegyezte: idén a tavalyihoz hasonló nagyságú összegbe, mintegy 6,5 milliárd forintjukba kerül az adózóknak az OKF „ingyenes” kéményellenőrzése. Ami 4,2 millió háztartással számolva hozzávetőleg évi 1500 forint kiadást jelent. Az OKF jelentős nagyságú közpénzből felszerelt dolgozói pedig az állami szervezet tulajdonában lévő nagy értékű felszerelésekkel végeznek munkát egy magáncégnek. – Így gyakorlatilag az adózók finanszírozzák egy kusza tulajdonosi hátterű vállalkozás hasznának megtermelését – fogalmazott a szakszervezeti vezető, aki úgy véli: az OKF támogatásával megalakított társaság, amelybe az állami szervezet egyes esetekben elbocsátással fenyegetőzve toborozta a munkatársakat, az üzleti szektor letarolására készül. Vagyis az egyik „egyszerű” kéményseprő által jegyzett új országos vállalkozás, amelynek semmilyen, a szakmában kötelezően előírt eszköz-, felszerelés- és műszerparkja, továbbá ügyfélszolgálati hálózata, valamint honlapja nincs, az évi 15–18 milliárd forint bevételt termelő kéményseprési ágazat teljes lefölözésére törekszik az OKF segédletével. Emlékezetes: az OKF korábban kategorikusan cáfolta, hogy bármilyen módon terjeszkedni kívánna az üzleti szférában, vagy köze lenne a cégalapításhoz.

A Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke hozzátette: tudomása szerint az OKF jelenleg arra készül, hogy „bérel” magának egy szakszervezetet, amely néhány kéményseprőt magához csábítva eljátssza majd a szakma legális érdekképviseletének szerepét.
 
Magyar Nemzet 
Dátum: 2017. April 13. Thursday, 07:35 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Civil kurázsi
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Civil kurázsi:
Hungarica koncert a nemzeti jogvédelemért


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio