FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Egészség: Van esélye az új világjárványnak
Életmód
Ausztrál kutatók nemrég egy új influenza-világjárvány kockázatára figyelmeztettek. Tanulmányuk kimutatta, hogy az elmúlt 10 évben soha nem látott mértékben szaporodott az új influenzatörzsek száma. Az InfoRádió által megkérdezett virológus szerint a veszély reális.


„A veszély reális. Az influenzakutatók azt szokták prognosztizálni, hogy 20-30 évente nagyobb influenza-világjárvány kitörhet” - mondta Jakab Ferenc.

Hozzátette: az, hogy újabb és újabb influenzatörzseket fedezünk fel, nem új keletű dolog. Ennek egyik oka, hogy az influenzavírusok hihetetlenül variábilisak, másrészt ez egy rettentően jól kutatott téma lett most, ami mögött nagyon jól feleszelt laboratóriumi háttér áll.

„Az influenzavírus minden virológiával foglalkozó szakember egybehangzó véleménye szerint rejteget nagyon komoly meglepetéseket és nagyon komoly veszélyeket is számunkra” - közölte a Pécsi Tudományegyetem docense.

Arra a kérdésre, hogy az influenzavírusok új variánsainak kialakulása ellen mit tudunk tenni, Jakab Ferenc szerint egyértelműen az a válasz, hogy semmit. Hozzátette: az, hogy kialakul, még nem jelenti azt, hogy ez egyébként emberi járványt is fog okozni.

„Tulajdonképpen minden influenza madárinfluenza, mert az influenzák vad típusait a víziszárnyasok terjesztik és hordozzák. Ha egy új törzs megjelenik a madarakban, még nem jelenti azt, sőt, nagyon kis eséllyel jelenti azt, hogy az egyébként emberi, humán, tömeges megbetegedést és emberről emberre terjedő járványos influenzavírus kialakulását eredményezi majd. Természetesen ennek az esélye is megvan, de ehhez többlépéses mutációra van szükség” - magyarázta a virológus.

De a megelőzés szempontjából nagyon fontos az alapvető higiéniás rendszabályok betartása, a lakosság tájékoztatása és a járványügyi intézkedések betartása – figyelmeztetett Jakab Ferenc. A Pécsi Tudományegyetem docense elmondta, hogy a vakcinák fejlesztése nagyon gyorsan követi a influenzavírus-mutációt.

„Vannak influenzafigyelő szolgálatok, vagyis folyamatosan nyomon követik az újabb és újabb törzsek megjelenését. Ez elsősorban a szezonális influenzára vonatkozik, amiknek a variabilitását, megjelenési formáját, típusait folyamatosan követik. A soron következő éves vakcináknál pedig mindig van egy ajánlás, amiben az áll, hogy melyek azok a törzsek, amelyeket bele kell vagy illene beletenniük a vakcinába a vakcinagyártó cégeknek. Ebből gyártják a következő évi oltóanyagot. A vakcinagyártás ilyen szempontból abszolút megoldott és naprakész” - mondta a Pécsi Tudományegyetem docense.
 
InfoRádió 
Dátum: 2017. April 08. Saturday, 11:16 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Életmód
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Életmód:
Depressziós? Lehet, hogy a falpenész a bûnös!


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio