FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· A Polgár Info
· Országos lista
· Partnereink
· Média partnereink
· Támogatóink
· Kapcsolat, Impresszum
· Jelentkezés
· Hirdetési ajánlat
· Civil kezdeményezések

 
Hírek
 · Civil kurázsi
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publicisztika
 · Életmód
 · Magazin
 · Természet
 · Krónika

 
Menük
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Flash_Player
· GYIK
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· História
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók/Blogok
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Petíciók
· Radio
· Rovatok
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· TV
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Közép-Európai Civil Kutató Intézet
 

 
Hírfal
 

 
Magyar Közéleti Szemle hírei
A webhely tartalom szolgáltatása jelenleg nem működik.
 
Érdekvédelem: Komoly béremelést javasol a BKV, elmaradhat a tervezett sztrájk
Civil kurázsi
A BKV két legnagyobb szakszervezete a főváros és a BKV vezetésének béremelésre vonatkozó ajánlata után pénteken felfüggesztette sztrájkbejelentését. Tarlós István főpolgármester szerint a 10+5 százalékos ez évi bérfejlesztés elutasíthatatlan ajánlatnak tűnik. A 2017-es bérfejlesztéshez szükséges pénzt a BKV és a főváros maga gazdálkodja ki.


Elutasíthatatlannak tűnő ajánlatot tett a BKV vezetése és a főváros a közlekedési vállalat dolgozóinak nyolcvan százalékát képviselő két szakszervezetnek: a 2017-re ajánlott béremelés meghaladja azt a mértéket, amit az állami cégeknél a hároméves béremelés keretében idén adnak – jelentette be a Budapestinfón Tarlós István. A főpolgármester hozzátette: az ajánlott béremelés fedezete rendelkezésre áll, „a BKV saját forrásait és a főváros forrásait többszörösen átcsoportosítva izzadjuk ki”. Úgy fogalmazott: a város és a BKV dolgozói ellen lenne, ha a szakszervezetek egy ilyen ajánlatot elutasítanának. A főpolgármester azt is közölte: az ügyben ismét találkozik és megbeszélést folytat a miniszterelnökkel, „aki személyében nem tanúsít közömbösséget a helyzet iránt, és mindig segített, ha a város önhibáján kívül megszorult”.

A BKV Zrt. a főpolgármester sajtótájékoztatóját követően bejelentette: a társaság vezetése megtette béremelésre vonatkozó javaslatát a szakszervezetek felé. A BKV Zrt. menedzsmentjének javaslata – amely a 2017-es évre vonatkozik – január 1-jétől visszamenően 10 százalékos mértéknek megfelelő személyi alapbérnövelést és 5 százalékos bérfelzárkóztatásra vonatkozó emelést tartalmaz. A munkáltató egyben ígéretet tett arra, hogy legkésőbb április 12-én eljuttatja a szakszervezetek részére a részleteiben kidolgozott bérmegállapodás tervezetét.

Mivel a dolgozói érdekképviseletek előzetes elvárásainak megfelel a 10+5 százalékos emelés, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) eleget tett a BKV kérésének, és a tárgyalások idejére felfüggesztették a sztrájkbejelentést.
A BKSZSZ és a VTDSZSZ múlt pénteken jelentette be, hogy április 18-ától háromnapos, 24-től pedig ötnapos sztrájkot tart, mert a kollektív munkaügyi vitában nem tudtak megállapodni a bérek hosszú távú rendezéséről. A BKV akkor úgy foglalt állást, hogy szeretnék megoldani a bérfeszültségeket, de a dolgozók türelmét kérte a társaság.
 
Magyar Idők 
Dátum: 2017. April 08. Saturday, 08:25 Szerző: polgarinfo
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Civil kurázsi
· Írta: polgarinfo


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Civil kurázsi:
Hungarica koncert a nemzeti jogvédelemért


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.
News ©

RSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
websas.hu

Az oldalon található cikkek szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a hivatkozott link csatolásával © 2007 Polgár Info.Wolf Studio